Назад

Победителите в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2013

На 29 януари, на официална церемония в Гранд Хотел София, БАИТ раздаде българските ИТ oскари за 2013 г. в 11 категории.

Церемонията се проведе под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, който връчи специалната награда на отбора по математика от СМГ „Паисий Хилендарски“.

Събитието е в рамките на европейския проект E-skills for jobs 2014, чийто изпълнител за България е БАИТ. Това е проект на Digital Europe и EuropeanSchool.net.

Гост беше и Джон Хигинс, генерален директор на Digital Europe – асоциацията на дигиталната индустрия в Европа. Той връчи наградата в категория „Бизнес иновативност“ на Онтотекст АД.

Другите победители по категории са:

• Студентска разработка – както миналата година, бяха излъчени двама победители:

- Десислав Кузманов, студент от IV курс  в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“

- екип от студенти: Тодор Михайлов – магистър първи курс в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Виктор Главев – докторант в Технически университет – София, и Момчил Хардалов – бакалавър от четвърти курс на Технически университет – София.

• Образование – Уча.се

• Журналистически принос – БНТ за предаването „Неделя х 3“

• Държавна администрация – Национален осигурителен институт

• Общинска администрация – Община Банско

• STARTUP компания - Фармхопинг ООД

• E-business - Мелън АД за Hotels 4D

• Мобилно решение – БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ АД за Mobb

• Корпоративна и социална отговорност – Мусала Софт АД за CodeIT

Тази година журито реши да връчи почетни грамоти (общо 47) на националните отбори по информатика; математика; математическа, компютърна и приложна лингвистика, информационни технологии и на техните ръководители, донесли много радост и гордост на страната ни с медалите, получени на международни олимпиади през 2013 г. Грамотите връчи Елена Маринова, председател на Комисията по образование на БАИТ.

Голям беше интересът към конкурса тази година. До крайния срок за регистрация бяха подадени 129 кандидатури. За сравнение с предишните му издания – за 2012 г.: 74 кандидатури, за 2011 г.: 34: bait-awards.bg/Participants.

Журито отчете, че имаше много силни кандидатури в областта на разработването на игри и реши за следващата година да въведе нова категория за гейм разработчици.

Чрез този свой проект БАИТ иска да подкрепи и уважи всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2013 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ“ за 2013 г. се проведоха с подкрепата на:
• VMWare, Майкрософт България и Cisco – генерални спонсори.
• SAP Labs България и EMC – спонсори.
• БНТ, БНР, БТА, Bulgaria On Air TV, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Diploma.bg, Национален център за безопасен интернет, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, LauncHub и StartUP – партньори.

Публикуван: 10.02.2014 Aвтор: Каталог Who is Who

Всички права запазени.

Принт енд Пъблишинг ООД е собственик на идеята и осъществяването на сайта.

Не се разрешава копиране, възпроизвеждане, разпространение и съхраняване по електронен или друг начин на съдържание, текстове, снимки, лога, марки, идеи и оформление без предварителното писмено съгласие на Принт енд Пъблишинг ООД, както и използването на сайта за забранени от закона цели.

Данните в каталога са на базата на подадена от участниците информация. Принт енд Пъблишинг ООД не носи отговорност за тяхната достоверност и пълнота, нито за щети, възникнали поради грешна или непредоставена информация.
Продължи